Заощадили на святі: головну ялинку Дубного зрубали на цвинтарі і освятили

Мер запевнив містян, що святкувати під цією ялинкою – не гріх
Заощадили на святі: головну ялинку Дубного зрубали на цвинтарі і освятили
Ялинка з цвинтаря (скріншот відео 1+1)
10 Грудня 2020, 14:49
читать на русском

У Дубному Рівненської області головну ялинку міста зрубали на місцевому цвинтарі, щоби заощадити гроші на підготовці до свята.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Те, як комунальники рубають дерево зняли на відео очевидці події. Ялинка росла просто посеред надгробних пам`ятників на місцевому кладовищі. Зелену красуню вже доставили у центр міста, встановили й почали прикрашати іграшками.

Жителі Дубного сприйняли таку ініціативу місцевої влади з острахом і обуренням, мовляв, хіба немає іншого місця, де ростуть ялинки. Місцеві відверто зізнаються, що не хочуть йти святкувати Новий рік до цієї ялинки, знаючи звідки її взяли.

Читайте також

Ситуацію вже прокоментував міський голова Дубного Василь Антонюк. Мер каже, що зрубавши ялинку на цвинтарі, і гроші з бюджету зекономили, і пам'ятники убезпечили від падіння дерева. А щоби городяни не боялися і не хвилювалися, ялинку вже освятив священник, тому вона тепер абсолютно "безпечна" для відвідувачів.

Нагадаємо, головна ялинка-2020 у Києві буде штучною. Її прикрасять білими й зеленими гірляндами. Іграшки, виготовлені в Україні, матимуть лісові мотиви, деякі з них нагадуватимуть казкових персонажів тощо. Також організатори встановлять "інтерактивний пеньок" з дверима.