У Вінниці не поставлять головну міську ялинку через COVID-19

Проте міськрада збереже традицію святкової ілюмінації
У Вінниці не поставлять головну міську ялинку через COVID-19
Ялинка у Вінниці (фото: з відкритих джерел)
25 Листопада 2020, 08:55
читать на русском
У Вінниці через епідемію коронавірусу цьогоріч головну міську ялинку не встановлюватимуть, а святкові заходи будуть перенесені в онлайн-формат.

Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов у Facebook.

На сьогодні ситуація по захворюваності досить тривожна: чи не щодня в Україні з’являються нові антирекорди. Я щиро бажаю, щоб новорічні свята вінничани зустріли не в лікарні, а в сімейному колі. І не наражали себе та рідних на небезпеку підхопити вірус. Тому в цьому році головної вінницької ялинки в Центральному парку ім. Леонтовича не буде, а святкові заходи будуть перенесені в онлайн-формат, - написав Моргунов.

Читайте також

При цьому він зауважив, що міськрада збереже традицію святкової ілюмінації на магістральних вулицях та прикрашення центру міста, і обов’язково встановить вертеп на Майдані Незалежності.

Прошу всіх, коли будете робити фото на фоні цих локацій, дотримуватись соціальної дистанції та пам’ятати про інші прості правила, які дозволяють зберегти здоров’я собі та близьким людям, - додав міський голова.

Нагадаємо, що міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував запровадити двотижневий локдаун на новорічні свята, оскільки ситуація в країні має бути прогнозованою для всіх.