Велика Британія послабить карантин спеціально в період Різдва

Пауза триватиме 5 днів
Велика Британія послабить карантин спеціально в період Різдва
Різдво у Великій Британії (фото: Twitter)
23 Листопада 2020, 11:28
читать на русском
Уряд Великої Британії планує скасувати карантинні обмеження для населення спеціально в період Різдва, щоб дати можливість сім’ям повноцінно відзначити це свято та відвідати родичів.

Про це повідомляє Sky News із посиланням на прем’єр-міністра країни Бориса Джонсона, який оприлюднив новий план протидії пандемії COVID-19.

Хоча новий урядовий план передбачає загальне посилення карантинних обмежень із 2 грудня, проте в дії цих обмежень буде пауза з нагоди Різдва, яка триватиме до 5 днів.

Читайте також

Так, у ці дні дозволятиметься працювати усім закладам роздрібної торгівлі (в тому числі в нічний період), спортзалам, буде дозволено роботу барів, пабів та ресторанів після 22 години. Окрім того, в зонах із третім рівнем епідеміологічної небезпеки буде запущена програма масового тестування населення, - йдется у повідомленні.

Наразі обговорюється, скільком родинам буде дозволено водночас збиратися разом для святкування.

Після остаточного узгодження цього плану він буде запропонований для схвалення урядам Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії.

Нагадаємо, що у Києві через пандемію коронавірусу організатори новорічних свят залишать центральну частину міста майже вільною, аби не допускати великих скупчень людей.

1