Італійські школярі провели сидячу акцію протесту через карантин

Карантинні заходи заважають їхній освіті
Італійські школярі провели сидячу акцію протесту через карантин
Протести школярів в Італії (фото: Guardian)
22 Листопада 2020, 08:04
читать на русском

Школярі в Італії провели сидячу акцію протесту в  столиці країни. Санітарні обмеження, дистанційне навчання і боротьба з глобальним потеплінням, - ці проблеми особливо турбують їх.

Про це повідомляє Euronews.

Активісти кажуть, що не бачать іншого виходу, - карантинні заходи заважають їхній освіті. Уряд робить недостатньо для захисту шкіл, - впевнена школярка Валерія Сильяна.

Ми зараз знаходимося не в школах, а сидимо тут на землі, продовжуючи навчання віддалено, тому що нам не вистачає місць. Класи занадто маленькі, повернутися в школу, дотримуючись вимог безпеки, неможливо. Це величезна проблема, тому що якщо ви не вкладаєте кошти в школи, не робите це пріоритетом, це означає, що ви не бачите майбутнього цієї країни, - заявила вона.

Протестувальники підтримують міжнародний рух "Кліматичний страйк". Вони впевнені, що саме ця молодь може і повинна змінити хід історії.

Читайте також

Активісти зазначають, що таких миттєвостей єднання їм не вистачає найбільше, - можливості поговорити один з одним, просто зібратися разом, - і це боротьба, яку ведуть переважно учні, - особливо після відмови вчителів підтримати їхній протест. Школярі впевнені, що вчителі повинні бути поруч з ними, навіть якщо не розуміють, як це - не мати можливості піти в школу.

Учасники акцій протесту переживають не тільки через нестачу спілкування з однолітками, але і через якість дистанційної освіти.

У низці країн Європи вже відмовилися від закриття шкіл в рамках боротьби з так званою другою хвилею пандемії. Коли навчальні заклади відкриються в Італії, - залежить від плану, положення якого уряд погоджує з партнерами по Європейському союзу.

Нагадаємо, що 25 жовтня італійська влада ввела нові жорсткіші "коронавірусні" обмеження для протидії другій хвилі пандемії COVID-19.

1