В Італії люди вийшли на антикарантинну акцію протесту

Багатотисячні акції протесту пройшли у Мілані, Турині, Римі, Неаполі та Палермо
В Італії люди вийшли на антикарантинну акцію протесту
Протест в Італії (фото: dpa)
27 Жовтня 2020, 13:33
читать на русском
В Італії люди вийшли на акцію протесту проти запровадження нових обмежувальних заходів у Італії через COVID-19. Вони передбачають, зокрема, нічну комендантську годину з 23:00 до 5:00 та закриття ресторанів о 18:00.

Про це повідомляє італійське видання Stol.

Сотні людей взяли участь в несанкціонованому протесті, організованому неофашистською партією "Форца Нуова". Міністерство внутрішніх справ Італії застерігало громадян, що протести можуть бути використані правими екстремістськими або анархістськими угрупованнями.

Багатотисячні акції протесту пройшли у Мілані, Турині, Римі, Неаполі та Палермо. Минулими вихідними також протестували. Демонстранти скандували антиурядові гасла, закидали поліцейських феєрверками. Спецпризначенці застосували водомети. Щонайменше двоє поліцейських отримали поранення, принаймні десять протестувальників були заарештовані.

Читайте також

Прем'єр-міністр Джузеппе Конте оголосив подальші обмежувальні заходи на пресконференції в неділю. З понеділка бари та ресторани повинні закриватися о 18:00. Максимально 4 людям дозволяється сідати за стіл у ресторанах. Кінотеатри, театри, торговельні центри, клуби, громадські спортивні споруди та басейни повністю закриті.

Конте пообіцяв підтримку галузей, які найбільше постраждали від нових обмежень. Компенсації заплановані для культури, гастрономії та індустрії дозвілля, їх планують схвалити на засіданні кабінету міністрів у вівторок.

Нагадаємо, що 25 жовтня італійська влада ввела нові жорсткіші "коронавірусні" обмеження для протидії другій хвилі пандемії COVID-19.

1