Ткаченко пропонує ввести двотижневий локдаун на новорічні свята

Та відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів
Ткаченко пропонує ввести двотижневий локдаун на новорічні свята
Новорічні свята в Україні фото: Folk Ukraine
24 Листопада 2020, 13:19
читать на русском
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував запровадити двотижневий локдаун на новорічні свята, оскільки ситуація в країні має бути прогнозованою для всіх.

Про це Ткаченко написав у Telegram.

Моя особиста думка – краще прогнозований локдаун, ніж тривала невизначеність. Тому я пропонував би, по-перше, запланувати двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят. Безумовно, уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття. А, по-друге, відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн, наприклад в зумі, - написав Ткаченко.

Читайте також

Він додав, що за оприлюдненим планом МОЗ, Україна чекає наразі останній карантин вихідного дня наприкінці цього тижня. Міністр додав, що завершення такого типу карантину чекають усі, хто зараз не може працювати в умовах коронавірусних заборон та обмежень, а йдеться і про креативні індустрії, і про туризм, і про малий та середній бізнес.

Останні дні щодобова кількість інфікованих коронавірусом знизилася. Але питання, що нас очікує завтра – залишається відкритим. Ситуація має бути прогнозованою, - додав міністр.

Ткаченко (досьє Ткаченка) наполягає, що українці мають заздалегідь знати, що їм очікувати, а розтягнута у часі червона зона не може бути нескінченною через негативний вплив на економіку.

Нагадаємо, що карантин вихідного дня наразі залишається розумною альтернативою локдауну. Проте, якщо він не спрацює, уряд розглядатиме введення більш жорсткого карантину як план "Б".

1