Якщо карантин вихідного дня не спрацює, уряд має план "Б" - Шмигаль

Уряд розглядає введення більш жорсткого карантину
Головне
Якщо карантин вихідного дня не спрацює, уряд має план "Б" - Шмигаль
Денис Шмигаль Фото: facebook.com
21 Листопада 2020, 21:00
читать на русском
Карантин вихідного дня наразі залишається розумною альтернативою локдауну. Проте, якщо він не спрацює, уряд розглядатиме введення більш жорсткого карантину як план "Б".

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

Карантин вихідного дня залишається нашою розумною альтернативою локдауну. Минулі вихідні показали, що люди обмежили свою мобільність, найбільше із часу весняного карантину. Це значить, що зменшилися довготривалі контакти між різними соціальними групами. Відповідно менше шансів, що здорові люди підхопили вірус, - наголосив він.

Також міністр (досьє Дениса Шмигаля) підкреслив, що уряд розглядає введення більш жорсткого карантину як план "Б", який пустять в дію у разі, якщо не спрацює карантин "вихідного дня".

Стосовно введення більш жорсткого карантину. Цей план дійсно розробляється, але — це план Б, якщо не спрацює карантин "вихідного дня". Ми почали публічне обговорення цього плану Б, аби вся країна розуміла його, - зазначив Шмигаль.

Читайте також

Він додав, що прагне, аби кроки уряду в цьому напрямку були зрозумілими та передбачуваними для людей та бізнесу.

Цього тижня ми двічі зустрічалися з міськими головами. Відбулася зустріч із Радою церков. Зустріч та обговорення з бізнесом. Для міських голів розсилається опитування щодо того, які протиепідемічні правила та обмеження вони вбачають оптимальними. Які обмеження для яких місць скупчення людей найкраще застосувати. Йдуть щоденні консультації з епідеміологами та інфекціоністами. Аналізується ситуація по кожному регіону, - підкреслив Шмигаль.

За його словами, все це робиться зараз, щоб напрацювати спільний, виважений та підтримуваний усіма план.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що неможливо на наступний день після карантину вихідного дня побачити зменшення кількість інфікованих коронавірусом. Для цього необхідно мінімум два тижні за умови повного його дотримання.