Ефективність карантину вихідного дня побачимо за два тижні - Степанов

Єдиний шлях зупинки розповсюдження COVID-19 - виконання протиепідемічних заходів
Ефективність карантину вихідного дня побачимо за два тижні - Степанов
Максим Степанов (фото: УНІАН)
21 Листопада 2020, 14:00
читать на русском

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що неможливо на наступний день після карантину вихідного дня побачити зменшення кількість інфікованих коронавірусом. Для цього необхідно мінімум два тижні за умови повного його дотримання.

Про це Степанов повідомив під час брифінгу.

Сьогодні у нас з 00:00 вступив в дію карантин вихідного дня - це вже другий вихідний, який він буде діяти. На минулих вихідних дотримання карантину вихідного дня було так собі. Для нас важливо виконати всі правила і дотриматись саме карантину вихідного дня, - зазначив міністр.

Читайте також

Він нагадав, що в Україні черговий COVID-рекорд - кількість нових виявлених хворих вже наближається до 15 тисяч на день.

У нас COVID-19 розвивається шаленими темпами. Сьогодні черговий антирекорд за кількістю хворих - ми вже наближаємося до 15 тис. хворих на добу. Ковід-скептиків стає дедалі менше. Ковід вже підібрався до їхніх сімей, до їхніх друзів. І це вже всіма відчувається, - сказав Степанов.

Він (досьє Максима Степанова) зазначив, що єдиний шлях зупинки розповсюдження COVID-19 - виконання протиепідемічних заходів.

Всі протиепідемічні заходи розроблені професіоналами - найкращими епідеміологами нашої країни. Їх залишилось небагато. Зараз ковід показав, що вони нам дуже потрібні і треба навчати нових епідеміологів, - сказав міністр.

За його словами, українці повинні проводити час з сім'єю, не виходячи із дому.

Таким чином ми розраховуємо на зменшення контактів і, як наслідок, зменшення кількості захворілих. Неможливо на наступний день після карантину побачити відповідне зменшення хвороби, - заявив глава МОЗ.

Нагадаємо, що відсьогодні українців без масок в громадських місцях штрафуватимуть.

1