В Україні введуть локдаун після колапсу медсистеми - МОЗ

В Україні загалом зайнято 52% ліжок для хворих на коронавірус
Важливо
В Україні введуть локдаун після колапсу медсистеми - МОЗ
Коронавірус (фото: Pinterest)
24 Листопада 2020, 10:25
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що головною умовою введення в Україні повного локдауну чи жорсткого карантину буде колапс медичної системи.

Про це він повідомив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Як пояснив міністр, коли уряд говорить про посилення карантину, то він спирається на завантаженість медичної системи.

Дивлячись на сьогоднішню динаміку ми можемо говорити, що це (критичне завантаження - ред.) від 25 до 30 тисяч (нових випадків щодня - ред.). У такому випадку заповненість нашої медичної системи може бути близько 80%, а це вже серйозна цифра, - заявив він.

Читайте також

За словами Степанова (досьє Степанова), зараз в Україні загалом зайнято 52% ліжок для хворих на коронавірус. Найбільш напружена ситуація із заповненістю лікарень у Києві, Одесі та Харківській області.

Ми продовжуємо збільшувати кількість ліжок для хворих на коронавірус. Ми також збільшуємо кількість ліжок, підключених до кисню та концентраторів. Ми надалі нарощуємо потужності медичної системи, - наголосив міністр.

Нагадаємо, що раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин вихідного дня наразі залишається розумною альтернативою локдауну. Проте, якщо він не спрацює, уряд розглядатиме введення більш жорсткого карантину як план "Б".

1