Епіфаній пояснив, чому церква виступила проти капелюха на головній ялинці країни

Церковнослужителі висловили задоволення щодо заміни капелюха на зірку
Епіфаній пояснив, чому церква виступила проти капелюха на головній ялинці країни
Головна ялинка України-2021 на Софіївській площі у Києві (фото: facebook.com/FolkUkraine)
18 Грудня 2020, 12:13
читать на русском

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній пояснив чому церква наполягала на тому, щоб з головної ялинки країни в Києві зняли капелюха та встановили традиційну зірку. Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами митрополита (досьє Епіфанія), традиційно кожного року на верхівці новорічної ялинки розміщували зірку, яка символізує Вифлеємську зірку. Ця зірка є символом світла миру, яке приходить у світ.

А в цьому році суспільство побачило інший символ, не традиційний символ. І ми як церква вже відреагували тоді, коли побачили, що у суспільстві назріли суперечки. І такі суперечки досить вагомі. І тому ми як церква змушені були висловити свою чітку позицію, що потрібно дотримуватися традицій, - сказав Епіфаній.

Читайте також

Він додав, що якщо хтось бажає змінити традиції, то треба хоча б влаштувати всенародне обговорення. Епіфаній також висловив задоволення тим, що "організатори відразу зрозуміли свою помилку і відреагували, змінили".

І сьогодні ми будемо бачити, що ялинка буде засвічена, і на ялинці буде все ж таки традиційна зірка, яка символізує Вифлеємське світло, – наголосив Епіфаній.

Нагадаємо, у Києві встановили головну ялинку країни. Ялинка України-2021 є штучною. Її висота - 31 м, оформлена красуня у тематиці "Чарівного лісу". На ній понад 1500 іграшок та більш як 10 км гірлянд.

Згодом ялинку "роздягли" - з неї зняли капелюха, який було встановлено на верхівці новорічного дерева через скарги церковнослужителів.

1