Єрмак про Зеленського: він майже не спить

Оточення президента працює разом з ним цілодобово
Головне
Єрмак про Зеленського: він майже не спить
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
10 Березня 2022, 12:01
читать на русском

Голова Офісу президента Андрій Єрмак розповів, як главі держави Володимиру Зеленському доводиться керувати країною у період війни.

В інтерв'ю УП права рука Зеленського повідомив, що президент та його команда працюють 24/7, аби не лише захистити Україну від ворожого нападу, а й щоб якнайскоріше ця війна скінчилася.

Єрмак розповів, що коли 24 лютого почалася війна, він о 5 ранку вже був в Офісі президента, коли він приїхав, Зеленський вже був на місці:

Ви знаєте, ми до останнього не вірили, що це станеться, чесно скажу... було багато інформації від наших партнерів тощо. Але, все ж таки, ми не вірили. Ми готувалися, безумовно. І тому зараз бачимо результат – ми успішно воюємо другий тиждень. Це і є свідченням того, що всі ці місяці ми готувалися. Але не вірили до останнього.

Він сказав, що і президент, і його команда вміють швидко реагувати на виклики, тому з перших хвилин "всі розуміли, що робити".

Єрмак розповів, що президент спить рідко, а коли йому це вдається, то на сон іде до трьох-чотирьох годин в різні періоди дня:

Це постійні дзвінки, зустрічі, контакти з нашими партнерами, з військовими, з розвідкою тощо. Починаючи з 24 лютого, кожен день не схожий на попередній. Важко щось детально планувати. Але є чітка вертикаль влади, яка працює, і це дуже важливо для керування країною.

На запитання, як президент Зеленський справляється з ситуацією, Єрмак відповів:

Я багато років знаю Володимира Олександровича. Але ще не мав таких підтверджень, що він людина настільки мужня... Я не бачив за всі ці дні його не сконцентрованим, щоб він не розумів, що повинен робити, і щоб він цього не робив. Це такий виклик, найважливіший і найбільш жорстокий у житті, який був у нас у всіх. Але багато людей, які з нами сьогодні, які в команді, абсолютно показали себе з найкращої сторони. Війна – це такий іспит для людей. Безумовно, є інші люди, і я думаю, що в мирний час ми зможемо все розкласти і розповісти. Але зараз – найбільше відкриття, чи просто підтвердження, що дійсно ми живемо в країні надзвичайних людей. Я просто в захваті. В першу чергу від військових наших, але й від простих людей.

Єрмак упевнений, що Україна переможе у війні з Росією, проте ціна цієї перемоги буде високою:

Я не знаю сьогодні, якою буде ціна нашої перемоги. Я не знаю, як довго нам доведеться її добиватися. Але наша нація точно переможе. Тому що ми сильніші за всіма показниками: і за духом, і за мужністю, і за розумом. За всім абсолютно. Це буде абсолютно інша країна, абсолютно згуртована, без розмов про якісь частини країни. Я вірю, що Україна заслуговує й обов’язково буде дійсно незалежною ні від кого, сильною і успішною. Не було навіть секунди, коли за ці дні я почав у цьому сумніватися.

Він закликав українців бути сильними, щоб продовжувати боротьбу.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Україна переможе у війні з російською федерацією - у цьому впевнені керівництво України та розвідка США.

Читайте також

1