ЄС не вистрілить собі в ногу - Лукашенко про транзит російського газу

Країни Заходу намагаються вдарити по підприємствах Білорусі
1 Червня, 22:00 452

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що санкції проти Білорусі навряд чи будуть поширюватися на транзит російського газу до країн Європейського Союзу.

Про це повідомляє sb.by.

Я не думаю, що європейці вистрілять собі в ногу. Їм нема потреби стріляти собі в ногу. Вони ж не Україна. Тому я не думаю, що вони візьмуться за цей важіль. Це їм вже тоді зовсім дорого обійдеться. І тут вони вже будуть мати справу не тільки і не стільки з Білоруссю, скільки з Росією. А з Росією, вони розуміють, що краще не мати справу, - підкреслив Лукашенко.

Нагадаємо, 23 травня літак компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс, здійснив незаплановану посадку в аеропорту "Мінськ". На борту літака перебував засновник найбільшого опозиційного білоруського телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич разом зі своєю дівчиною.За даними окремих ЗМІ, для того, щоб змусити пасажирський літак сісти в аеропорту Мінська, владою Білорусі було піднято військовий винищувач Міг-29. За словами самого Протасевича, за ним стежили до затримання. Він вважає, що у Білорусі йому загрожує смертна кара.

24 травня президент Володимир Зеленський (досьє Зеленського) доручив уряду підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю. Також до "повітряного бойкоту" раніше доєдналися Латвія, Нідерланди, Польща, Угорщина, Франція, США.

Читайте наш матеріалЗатримання Протасевича: навіщо це Лукашенкові і як реагує Україна і світ