ЄС привітало ухвалення закону про земельну децентралізацію в Україні

У Євросоюзі сподіваються, що Україна розпочне земельну реформу від 1 липня
ЄС привітало ухвалення закону про земельну децентралізацію в Україні
Земля (Фото: pexels)
28 Квітня 2021, 19:03
читать на русском

Заступниця голови генерального директорату Єврокомісії з політики сусідства і розширення і керівниця Групи підтримки України у Єврокомісії Катаріна Матернова привітала ухвалення парламентом закону про земельну децентралізацію.

Про це Матернова написала у своєму Твіттері.

Вітаємо ухвалення парламентом України закону про децентралізоване управління земельними ресурсами та дерегулювання. Важливий позитивний крок у проведенні земельної реформи, однієї з ключових реформ в Україні, - прокоментувала Матернова.

Вона додала, що ЄС з нетерпінням чекає на прийняття подальших законодавчих актів для повної реалізації земельної реформи з 1 липня.


Контекст. 28 квітня Верховна Рада схвалила зміни до Земельного кодексу та інших законів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин.

Закон реформує систему управління у сфері земельних відносин та знімає штучні обмеження господарської діяльності для спрощення доступу до земельних ресурсів населення та бізнесу.

Це один із законів з "пакета земельної реформи", що стосується земельної децентралізації, та покликаний повернути у комунальну власність землі місцевих громад за межами населених пунктів.

1