ЄС схвалив злиття Fiat і PSA на створення величезного концерну

Обидва автовиробники займуться виробництвом екологічно чистих авто
ЄС схвалив злиття Fiat і PSA на створення величезного концерну
Компанія FСL (фото: з відкритих джерел)
22 Грудня 2020, 03:08
читать на русском

Європейський Союз схвалив злиття автовиробників Fiat Chrysler і французької групи PSA. Угода на 38 млрд доларів створить автомобільний концерн, який буде четвертим за величиною у світі.

Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що обидва автовиробники сподіваються, що угода допоможе їм розв'язувати дві задачі: виробництво екологічно чистих авто та попередження збитків через пандемію. При цьому Єврокомісія зазначила, що PSA продовжить свою угоду з Toyota Motor по виробництву невеликих фургонів.

Також повідомляється, що Fiat і PSA забезпечать доступ конкурентів до своєї мережі ремонту та обслуговування фургонів, щоб допомогти новим учасникам розширюватися на ринку.

Читайте також

Об'єднаний концерн, який отримає назву Stellantis, буде володіти такими брендами, як Fiat, Jeep, Dodge, Ram і Maserati, а також Peugeot, Opel і DS.

FCA і Groupe PSA тепло вітають дозвіл Європейської комісії на злиття і створення Stellantis, світового лідера в області нової мобільності", - говориться в спільній заяві компаній.

Очікується, що угоду закриють до кінця першого кварталу 2021 року.

Зазначимо, контролюючим акціонером FCA є Exor - холдингова компанія італійської сім'ї Аньєллі, а інвесторами PSA є сім'я Пежо, уряд Франції та китайська Dongfeng.

Нагадаємо, що автомобільна компанія Ford планує випускати бюджетні електромобілі.