ЄС створить управління для реагування на надзвичайні ситуації з пандемією

ЄС планує збільшити виробництво вакцин
ЄС створить управління для реагування на надзвичайні ситуації з пандемією
Коронавірус, карантин (фото: pexels)
1 Лютого 2021, 11:41
читать на русском

Європейський Союз ухвалив рішення про створення структури взаємодії з фармацевтичними компаніями в надзвичайних ситуаціях.

Про це заявила голова Європейської комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйєн під час зустрічі з керівниками BionNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Curevac і Sanofi.

Комісія створить управління готовності та реагування на надзвичайні ситуації в галузі охорони здоров'я ЄС (EU Health Emergency Preparedness and Response Authority - HERA), щоб забезпечити структурований підхід на випадки пандемії. HERA допоможе передбачати загрози та визначати відповідні заходи.

Читайте також

Нагадаємо, що Єврокомісія рекомендувала 25 січня посилити правила в'їзду до країни Євросоюзу з третіх країн у зв'язку з новими мутаціями коронавірусу.

Зокрема, Комісія пропонувала ввести такі заходи:

  • Обов'язкове тестування на коронавірус перед вильотом, не пізніше 72 годин до в'їзду в ЄС. Громадяни ЄС і члени їх сімей можуть пройти тестування по прибуттю.
  • При в'їзді в ЄС з регіонів, де були виявлені небезпечні мутації коронавірусу, рекомендується ввести обов'язкову самоізоляцію або карантин на 14 днів. Також по прибуттю мандрівники повинні пройти тест на COVID.
  • Обов'язкова реєстрація пасажирів через відповідну форму.
  • Далі рекомендації будуть розглянуті Радою Європи. Перше обговорення рекомендацій відбудеться сьогодні, 25 січня. При цьому кожні два тижні планується перегляд списку країн, яким дозволено в'їзд в ЄС.
1