ЄС ввів четвертий пакет санкцій проти росії

Обмежувальні заходи ввели проти 15 фізичних та 9 юридичних осіб
Важливо
ЄС ввів четвертий пакет санкцій проти росії
Прапор ЄС Фото: КОДА
15 Березня 2022, 20:17
читать на русском

Сьогодні, 15 березня, Європейський Союз ввів проти росії четвертий пакет санкцій.

Про це повідомили в пресслужбі ЄС.

Ми додаємо в наш список санкцій ще більше олігархів і пов'язаних з режимом еліт, членів їхніх сімей та відомих бізнесменів, які залучені до економічних секторів, що забезпечують суттєве джерело доходу для режиму. Ці санкції також спрямовані проти тих, хто відіграє провідну роль у дезінформації та пропаганді, які супроводжують війну президента путіна проти українського народу, - сказав верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Зазначили, що обмежувальні заходи ввели щодо 15 фізичних та 9 юридичних осіб, серед яких олігархи Роман Абрамович і Герман Хан. Санкції поширились на інших бізнесменів у ключових галузях економіки: металургія, енергетика, банківська справа, ЗМІ, військові продукти та послуги подвійного призначення.

До списку також входять лобісти та пропагандисти, такі як Костянтин Ернст (генеральний директор Першого каналу росії), які просувають наратив Кремля щодо ситуації в Україні, - йшлося в повідомленні.

Загалом під санкції потрапили компанії авіаційного, військового та подвійного призначення, суднобудування та машинобудування.

Загалом обмежувальні заходи ЄС зараз поширюються на 877 фізичних та 62 юридичних осіб, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Ізраїль не сприятиме росії обійти санкції, які проти неї запровадили США та інші держави за війну в Україні.

Читайте також

1