Евакуйовані Україною афганці попросили про статус біженця

Про статус біженця в Україні попросили 65 афганців
Евакуйовані Україною афганці попросили про статус біженця
Евакуація українців з Афганістану Фото: twitter.com/ZelenskyyUa
25 Серпня 2021, 12:26
читать на русском

Евакуйовані Україною 65 громадянин Афганістану, попросили про статус біженця в Україні.

Про це повідомляє речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає УП.

В межах компетенції ДПСУ забезпечила належне оформлення всіх прибулих у пункті пропуску. Під час заходів оформлення 65 громадян Афганістану подали заяви про отримання статусу біженця в Україні. Їх разом з іншими громадянами, які потребували подальшої допомоги від України, передали представникам Державної міграційної служби, які в подальшому ними і займаються, - сказав Демченко.

Як зазначається, протягом останніх півтора тижня в Україну прибули три евакуаційні рейси з Кабула з 250 пасажирами, з яких понад 50 громадян України, іноземці з інших країн, проте переважна більшість – громадяни Афганістану.

Демченко наголосив, що інша частина громадян Афганістану залишила межі України, придбавши квитки до різних країн світу.

Нагадаємо, ситуація в Афганістані загострилася у липні, після відходу військового контингенту США і НАТО. Таліби почали захоплювати основні міста та транспортні вузли в країні.

15 серпня вони дісталися столиці Афганістану та оголосили "амністію" за мирну передачу влади. Цього дня влада Афганістану погодилася мирно передати бойовикам з "Талібану" столицю Кабул. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку та виїхав з країни. "Талібан" заявив про контроль над усією країною.

Крім того, через захоплення влади в Афганістані талібами Україна почала евакуацію з країни своїх громадян. З Афганістану українським літаком всього вивезли майже 80 осіб, зокрема 8 українців та громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію.

Читайте також

1