Євробачення - 2023: фінал (трансляція онлайн)

Україну у фіналі представлятиме гурт TVORCHI
Головне
Євробачення - 2023: фінал (трансляція онлайн)
13 Травня 2023, 20:57
читать на русском

13 травня у Ліверпулі відбудеться гранд-фінал "Євробачення-2023", на якому оберуть цьогорічного переможця. На розкішно оформлену сцену M&S Bank Arena вийдуть 26 виконавців, 20 із яких пройшли у фінал після голосування глядачів у півфіналах, а 6 потрапили туди автоматично - торішній переможець (Україна) та "Велика п'ятірка" країн, які роблять найбільші вклади в Європейську мовну спілку (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Велика Британія).

Коли дивитися фінал "Євробачення-2023"

Гранд-фінал конкурсу розпочнеться у суботу, 13 травня, о 22:00 за Києвом, о 21:00 за центральноєвропейським літнім часом (Польща, Німеччина, Чехія, Словаччина, Італія та інші країни) та о 20:00 за британським літнім часом.

Фінал "Євробачення-2023" триватиме 4 години і завершиться о 02:00 за Києвом. У програмі шоу – виступи 26 фіналістів, а також торішніх переможців та учасників.

На сцену фіналу "Євробачення-2023" вийдуть Kalush Orchestra, які відкриють церемонію номером "Voices of a Generation". Також відбудеться парад прапорів "Євробачення" для всіх 26 фіналістів. У ньому візьмуть участь колишні українські конкурсанти: GO_A, Джамала, Тіна Кароль та Вєрка Сердючка.

У першому антракті виступить британець Сем Райдер, який посів 2 місце на "Євробаченні-2022", а у фінальному глядачі побачать "Ліверпульський пісенник" - вшанування вкладу міста-організатора в попмузику. Нетта з Ізраїлю, Махмуд з Італії, Даді Фрейр з Ісландії, Дункан Лоуренс з Нідерландів, Корнелія Якобс зі Швеції та Соня з Ліверпуля влаштують попурі-шоу.

Де дивитись фінал "Євробачення-2023" 13 травня

В Україні трансляцію фіналу "Євробачення-2023" веде телеканал "Суспільне. Культура", а також усі його цифрові майданчики та сайт eurovision.ua.

На YouTube онлайн "Євробачення-2023" показують на каналі "Євробачення. Україна" з коментарями ведучого Тимура Мірошниченка, який знаходиться в Ліверпулі. Також стрім фіналу без додаткових коментарів веде офіційний YouTube-канал конкурсу Eurovision Song Contest.

Хто виступає у фіналі "Євробачення-2023"

Під час жеребкування визначився порядок виступу 26 конкурсантів гранд-фіналу "Євробачення-2023". Вони вийдуть на сцену під такими номерами:

  1. Австрія: Teya & Salena – Who The Hell Is Edgar?;
  2. Португалія: Mimicat - Ai Coraçao;
  3. Швейцарія: Remo Forrer - Watergun;
  4. Польща: Blanka – Solo;
  5. Сербія: Luke Black – Samo Mi Se Spava;
  6. Франція: La Zarra - Évidemment;
  7. Кіпр: Andrew Lambrou - Break A Broken Heart;
  8. Іспанія: Blanca Paloma – Eaea;
  9. Швеція: Loreen - Tattoo;
  10. Албанія: Albina & Familja Kelmendi - Duje;
  11. Італія: Marco Mengoni - Due vite;
  12. Естонія: Alika - Bridges;
  13. Фінляндія: Käärijä - Cha Cha Cha;
  14. Чехія: Vesna - My Sister's Crown;
  15. Австралія: Voyager - Promise;
  16. Бельгія: Gustaph – Because Of You;
  17. Вірменія: Brunette - Future Lover;
  18. Молдова: Паша Парфені - Soarele si Luna;
  19. Україна: TVORCHI – Heart Of Steel;
  20. Норвегія: Alessandra – Queen of Kings;
  21. Німеччина: Lord Of The Lost – Blood & Glitter;
  22. Литва: Monika Linkyte - Stay;
  23. Ізраїль: Noa Kirel – Unicorn;
  24. Словенія: Joker Out – Carpe Diem;
  25. Хорватія: Let 3 – Mama ŠČ!;
  26. Великобританія: Mae Muller - I Wrote A Song.

Як голосувати у фіналі "Євробачення-2023"

Після того, як усі 26 фіналістів конкурсу представлять свої пісні, ведучі Ханна Веддінгхем, Аліша Діксон та Юлія Саніна оголосять про початок голосування. Воно триватиме приблизно 40 хвилин.

Процедура голосування на "Євробаченні" у 2023 році дозволяє віддати голос за своїх фаворитів глядачам з усього світу, навіть якщо їхня країна не бере участі у конкурсі.

Проголосувати можна за допомогою офіційного додатка Eurovision Song Contest, доступного для встановлення на iOS та Android. Також в інтернеті можна голосувати на сайті www.esc.vote. І програма, і вебсайт автоматично запропонують правильний метод голосування для вашої країни.

Крім того, глядачі з країн-учасниць можуть голосувати телефоном та/або через SMS. Відповідні номери будуть показані на екрані під час трансляції або на сайті www.esc.vote.

  • В Україні голоси приймає номер 7576: вартість однієї SMS з номером улюбленого учасника - 7 грн.
  • У Польщі відправити SMS за пісню, що сподобалася, можна на номер 73555, ціна одного голосу - 3,69 PLN.
  • У Німеччині відправляти SMS за учасників слід на номер 99599, вартість повідомлення – 20 євроцентів.

Як виберуть переможця "Євробачення-2023"

Переможець "Євробачення-2023" визначиться після підрахунку голосів глядачів та балів від професійного журі з 37 країн-учасниць.

Голоси глядачів у кожній країні-учасниці підрахують та розподілять у вигляді 58 балів (1–8, 10 та 12). Глядачі, які голосують онлайн з країн, що не беруть участь у конкурсі ("Інший світ"), також віддадуть загалом 58 балів (1–8, 10 і 12).

Загальна кількість балів, які будуть розподілені від глядачів, становитиме 2204 (37 країн-учасниць + 1 "країна" - "Інший світ").

Журі у кожній із 37 країн-учасниць також присуджує загалом 58 балів (1–8, 10 та 12). Кожне журі голосуватиме на основі запису генеральної репетиції, який відбувся увечері 12 травня.

Загальна кількість балів, які буде розподілено 37 національними журі, становитиме 2146.

Наприкінці телеголосування результати кожного національного журі представлять у прямому ефірі представники кожної країни-учасниці; бали з'являться на табло.

Після того, як усі бали журі нараховані, представлять об'єднані загальні бали глядачів країн-учасниць та "Іншого віту". Сукупна загальна кількість балів виводиться на табло, починаючи з країни, яка посіла останнє місце у рейтингу журі, і до країни, що посіла перше місце.

Країна, що знаходиться у верхній частині таблиці результатів наприкінці цієї послідовності, стає переможцем.

Важливо: Глядачі та національні журі не можуть голосувати за країну, яку вони представляють.

1