Євросоюз хоче посилити вимоги до видачі шенгенських віз

Претендентів на отримання візи перевірятимуть ретельніше
Головне
Євросоюз хоче посилити вимоги до видачі шенгенських віз
Шенгенська зона (Фото: VisaSam)
31 Травня 2021, 20:12
читать на русском

Європейський союз планує змінити правила і посилити умови видачі шенгенських віз.

Про це йдеться у пресрелізі Ради ЄС.

Згідно з новими правилами, претендентів на отримання шенгенської візи очікують ретельніші перевірки, а також планується посилення інтеграції баз даних країн-членів ЄС.

Серед пропонованих змін до правил видачі віз запровадили необхідність робити "живе" фото при подачі заяви на отримання шенгену і здавання відбитків пальців дітьми. Планується, що обов'язкову дактилоскопію після набрання чинності правил будуть зобов'язані здавати діти з шести років (зараз з 12 років).

Відбитки пальців не обов'язково здавати людям старше 75 років, оскільки у зв'язку з віком "погіршується якість" відбитків.

Фотографію для шенгенської візи потрібно буде робити при подачі заяви, в тому числі для дітей у віці до шести років. Такий захід пояснюється боротьбою ЄС з торгівлею дітьми.

Біометричні дані дітей до 12 років будуть видалятися при виїзді з Шенгенської зони або при закінченні терміну дії візи. Така інформація про інших одержувачів віз буде зберігатися в базах п'ять років.

Крім того, планується інтегрування баз країн-членів ЄС, що дозволить отримувати інформацію про короткострокові і довгострокові візи, а також посвідки на проживання, що дозволяють вільне пересування Шенгенською зоною.

Читайте також

Документ вже отримав схвалення Ради ЄС. Останнім кроком буде затвердження змін Європейським парламентом.

Нагадаємо, у Єгипті відновили плату за візи для туристів з більшості країн світу, зокрема і з України. Тепер пасажирам для в'їзду до Єгипту потрібно платити 25 доларів – онлайн або по прильоту в аеропорту.

1