Євросоюз розширив список персональних санкцій проти росіян

У санкційний список потрапили росіяни, відповідальні за дотримання російського законодавства в незаконно окупованому Криму
Важливо
Євросоюз розширив список персональних санкцій проти росіян
Прапор ЄС Фото: КОДА
11 Жовтня 2021, 21:42
читать на русском

Сьогодні, 11 жовтня, у ЄС розширили список персональних санкцій ще проти восьми росіян, які відповідальні за підрив територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Про це повідомили в Раді Європи.

Серед осіб, доданих до санкційного списку ЄС, є представники правоохоронних органів - судді, прокурори та силовики - відповідальні за виконання російського законодавства в незаконно анексованому Криму та Севастополі. Ці особи ухвалювали упереджені рішення у справах з політичними мотивами та переслідували чи пригнічували противників незаконної анексії Криму та Севастополя, - йшлося в повідомленні.

За даними Євросоюзу, під санкції потрапили судді Андрій Долгополов, Михайло Білоусов, Віктор Можелянський та Галина Редько, прокурор Євген Колпіков, співробітники Слідчого комітету РФ по "Республіці Крим" Магомед Магомедов і Володимир Терентьєв і голова Федеральної служби безпеки в Криму Леонід Михайлюк.

Зокрема, їм заморозили активи в ЄС та заборонили поїздки на території Європейського союзу.

Додали, що обмежувальні заходи ЄС щодо територіальної цілісності України нині поширюються на 185 осіб та 48 суб'єктів господарювання.

Нагадаємо, Європейський Союз вирішив продовжити ще на рік санкції, які впровадили за незаконну анексію Криму Російською Федерацією, і термін дії яких спливає 23 червня.

Читайте також

1