Євросоюз схвалив шостий пакет санкцій проти росії

Також санкції запровадять проти патріарха Володимира Гундяєва та Сбербанку
Головне
Євросоюз схвалив шостий пакет санкцій проти росії
Прапор Європейського союзу (фото з відкритих джерел)
2 Червня 2022, 17:06
читать на русском

Європейський Союз схвалив шостий пакет санкцій проти росії. Ембарго на російську нафту нарешті схвалено.

Про це повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter.

За його словами, санкції запровадять проти патріарха Володимира Гундяєва та Сбербанку. Публікація списку анонсується завтра.

Важливо, що шостий пакет санкцій включає часткове нафтове ембарго - заборона на імпорт нафти, що перевозиться морем (але не трубопроводами).

Також санкції відключать Сбербанк від системи SWIFT.

Крім того, будуть і нові персональні санкції ЄС, під які потраплять представники силових структур із РФ, бізнесмени, представники ЗМІ (але там не буде патріарха Кирила, якого прибрали зі списку санкцій на вимогу Угорщини).

Очікується, що повний перелік нових санкцій буде опубліковано у п'ятницю, 3 червня, після чого вони набудуть чинності.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав проривним рішення про нафтове ембарго. Також важливим є відключення від SWIFT російського "Сбербанку" та санкції проти російських пропагандистських каналів.

Також Європейський Союз погодив шостий пакет санкції проти росії, завдяки якому росія може втратити близько 25 мільярдів доларів.

За даними Bloomberg, заборона поставляти нафту через море призведе до втрати рф бизько 10 мільярдів доларів від експорту. Компанії змушені будуть продавати нафту в Азію, де баррель російської Urals коштує на 34 долари дешевше барреля еталонної Brent.

Читайте також

1