Євросоюз вимагає від Італії зробити безкоштовними громадські пляжі

Єврокомісія вважає, що платні пляжі створюють серйозні перешкоди "диким" туристам
Євросоюз вимагає від Італії зробити безкоштовними громадські пляжі
Пляж в Італії (Фото: Pexels)
7 Грудня 2020, 07:00
читать на русском

Єврокомісія повідомила, що починає процедуру звинувачення Італії в порушенні законодавства ЄС щодо надання концесій на пляжі, які автоматично продовжуються без будь-якого конкурсу.

Про це йдеться на сайті Європейської комісії.

На думку членів Єврокомісії, італійська практика суперечить загальноєвропейському законодавству.

Висока ціна на відвідування пляжів заважає "диким" туристам, які хочуть відпочити з наметом або просто безкоштовно викупатися, кинувши рушник на пісок, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що приватні концесіонери на італійських пляжах здають туристам в оренду шезлонги за надто високими цінами.

Крім того, Рим не виконав вирок суду від 2016 року, який ухвалив, що "автоматичне продовження чинних дозволів на концесію на пляжах несумісне з законодавством ЄС". Натомість Італія продовжила дозвіл концесіонерам до кінця 2033 року. Як повідомляється в заяві Єврокомісії, це перешкоджає інвестуванню в ключовий сектор для Італії - туризм.

Читайте також

Нагадаємо, в Італії уряд заборонив переміщатися між регіонами країни на різдвяні свята. Обмеження діятиме в період з 21 грудня по 6 січня. При цьому зазначається, що 25 і 26 грудня 2020 року та 1 січня 2021 року також забороняється будь-яке пересування між муніципалітетами. Однак в уряді зробили виняток для поїздок на роботу, в медустанови з термінової необхідності.