Євросоюз зняв обмеження на поїздки для туристів з паспортами вакцинації

Їм не треба здавати ПЛР-тест і проходити самоізоляцію
Важливо
Євросоюз зняв обмеження на поїздки для туристів з паспортами вакцинації
Аеропорт, літак (фото: Unsplash)
14 Червня 2021, 15:24
читать на русском

Рада Європейського Союзу зняла обмеження на внутрішні поїздки за наявності цифрового COVID-сертифіката (паспорта вакцинації). 

Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС.

Зазначається, що повністю вакциновані туристи, подорожуючи всередині Євросоюзу,  не повинні піддаватися тестуванню або самоізоляції, якщо вони вакциновані препаратом, схваленим Європейським медичним регулятором. Наразі це Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson.

Від моменту введення другої дози повинно минути не менше 14 днів, але країни учасниці ЄС можуть знімати обмеження, навіть якщо людина вакцинувалася тільки першою дозою.

Ті, хто перехворів і мають сертифікат про те, що від моменту отримання позитивного результату тесту минуло менш як 180 днів, також можуть не проходити тестування і не дотримуватися карантину.

Неповнолітні не повинні піддаватися самоізоляції, якщо це не вимагається від супроводжуючої їх особи.

Нагадаємо, Європейський Союз офіційно відкрив кордони для туристів з третіх країн, які повністю вакцинувались проти коронавірусу. Рада ЄС тим часом схвалила рекомендації Єврокомісії дозволити в'їзд до країн ЄС іноземцям, які вакцинувалися від COVID-19. З 1 липня Євросоюз вводить сертифікати вакцинації від коронавірусу.