Facebook та Instagram дозволить жінкам показувати оголені груди, - The Gurdian

За це право активісти боролися майже 10 років
Facebook та Instagram дозволить жінкам показувати оголені груди, - The Gurdian
19 Січня 2023, 18:20
читать на русском

Компанії Facebook та Instagram ухвалили рішення дозволити показувати на своїх сторінках оголені жіночі груди і незабаром оголосять про це публічно.

Про це пише видання The Gurdian.

У рішенні від 17 січня наглядова рада — група вчених, політиків і журналістів, які консультують компанію щодо політики модерації контенту — рекомендувала Meta змінити стандарт спільноти щодо оголеного тіла та сексуальної активності дорослих.

Таке рішення ухвалили після того, як Facebook видалив дві публікацій з облікового запису трансгендерної небінарної пари зі США, яка позувала топлес та збирала гроші на операцію. Пара оскаржила рішення Мета, і Facebook зрештою відновив дописи.

Правління виявило, що політика Meta "базується на бінарному погляді на стать і різницю між чоловічим і жіночим тілом" та не враховує інтерсексуальних, небінарних і трансгендерних користувачів.

"Meta вітає рішення ради в цій справі", — заявив представник компанії. Відтепер у Meta є 60 днів, щоб публічно відповісти на рекомендації наглядової ради.

Нагадаємо, контент, який висвітлює війну РФ проти України, продовжує цензурувати компанія Meta (до неї входять Facebook та Instagram).Фото наслідків обстрілів та російських атак соцмережі та застосунки маркують відмітками про світлини, які можуть вразити. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Міністерство цифрової трансформації намагається цей процес пом'якшити.

Читайте також

1