Федоров розповів про цензурування українського контенту в Instagram та Facebook

Україна отримала можливість оперативно розблоковувати блогерів або медіа
Федоров розповів про цензурування українського контенту в Instagram та Facebook
Соцмережа Facebook фото: pexels
4 Серпня 2022, 18:21
читать на русском

Контент, який висвітлює війну РФ проти України, продовжує цензурувати компанія Meta (до неї входять Facebook та Instagram).Фото наслідків обстрілів та російських атак соцмережі та застосунки маркують відмітками про світлини, які можуть вразити.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Міністерство цифрової трансформації намагається цей процес пом'якшити.

Ми наполягаємо на тому, щоб корпорація Meta передивилася свою політику щодо модерації контенту. Тому що медіа створені, щоб розповідати в режимі реального часу про те, що відбувається в твоєму середовищі. У нас відбувається війна, і цей контент є справжнім та правдивим, і ми повинні про це розповідати”, - наголосив Федоров в етері національного телемарафону.

Міністр наголосив, що сьогодні Україна отримала можливість оперативно розблоковувати блогерів або медіа, які були обмежені модераторами.

Але цього недостатньо. Я нещодавно написав листа, де звернувся та привів приклади, що відбувається з блокуванням, за які слова. Попросив розібратися з цим, щоб пришвидшити процес, - акцентував Федоров.

Нагадаємо, що в Україні стали доступними функції Reels та Music в Instagram.

1