В Україні доступні нові функції Instagram - Федоров

Понад рік команда Мінцифри вела перемовини з керівництвом Meta стосовно запуску цих функцій
В Україні доступні нові функції Instagram - Федоров
Інстаграм, Instagram (фото: Pexels)
4 Серпня 2022, 07:23
читать на русском

В Україні стали доступними функції Reels та Music в Instagram.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Понад рік команда Мінцифри вела перемовини з керівництвом Meta стосовно запуску цих функцій. Нарешті вони доступні для всіх українців. Тепер контенту з України буде більше. А це значить, що більше людей у світі дізнаються про сміливість наших людей. Дякую Meta за цей важливий крок та підтримку України. Сподіваюся, незабаром ми забудемо й про проблеми з модерацією українського контенту, - сказав Михайло Федоров.

Він зазначив, що Instagram запустив Reels ще у 2020 році, проте ця функція не працювала на повну в Україні. Відтепер усі відео тривалістю до 15 хвилин отримають креативні інструменти Reels.

Своєю чергою Instagram Music з'явився у 2018 році, проте не був доступним для українських користувачів. Але тепер українці можуть додавати музику в сторіз у декілька кліків із музичної бібліотеки Instagram.

Нагадаємо, у травні міністр інформаційної трансформації України Михайло Федоров зустрівся з президентом із глобальної політики Meta Ніком Клеггом. Основною темою зустрічі стало питання зміни підходу Meta до модерації контенту у воєнний час. Сторони домовилися, що Instagram та Facebook буде менше блокувати український контент, який пов'язаний з війною.

Читайте також

1