На радість власникам iOS: Facebook буде доступний українською мовою

Також українці зможуть користуватися функцією Reels в Instagram
На радість власникам iOS: Facebook буде доступний українською мовою
Facebook Фото: Pexels
13 Червня 2022, 21:07
читать на русском

Для України компанія Meta зробить застосунок Facebook "українським".

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Застосунок Facebook тепер доступний українською мовою для iOS. Проте це ще не все, незабаром буде доступна українська версія застосунку Messenger для iOS, - повідомив він.

Очільник Мінцифри (досьє Федорова) зазначив, якщо робоча мова вашого смартфона — українська, то застосунок Facebook також автоматично перейде на неї через певний час.

І також є класна новина для поціновувачів Instagram. Невдовзі функція Reels, яка дозволяє користувачам записувати відео довжиною в 15 секунд і додавати до них музику та візуальні ефекти, буде доступна в Україні. Я дякую Meta за потужну підтримку всіх наших ініціатив та українізації. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб якомога більше застосунків мали в налаштуваннях українську мову та повноцінно працювали на території нашої країни, - написав Федоров.

Нагадаємо, у травні міністр інформаційної трансформації України Михайло Федоров зустрівся з президентом із глобальної політики Meta Ніком Клеггом. Основною темою зустрічі стало питання зміни підходу Meta до модерації контенту у воєнний час. Сторони домовилися, що Instagram та Facebook буде менше блокувати український контент, який пов'язаний з війною.

А найближчим часом в Україні може з'явитися власне представництво Meta.

Читайте також