Facebook заблокував акаунт українського нардепа через втручання в американські вибори

Деркач заявив, що не припинить свою кампанію проти Байдена
Facebook заблокував акаунт українського нардепа через втручання в американські вибори
Facebook (фото: Pexels)
20 Жовтня 2020, 09:41
читать на русском

Facebook заблокував акаунт народного депутата Андрія Деркача через втручання в американські вибори.

Про це повідомляє BuzzFeed News.

Ми видалили цей обліковий запис і цю сторінку за порушення нашої політики щодо використання нашої платформи людьми, які беруть участь в операціях зі здійснення впливу на вибори, - сказав представник Facebook.

Деркач також прокоментував те, що трапилося.

Мій обліковий запис у Facebook було заблоковано після публікації американськими ЗМІ моєї заяви про існування ноутбука, що належить українським правоохоронним органам, за допомогою якого проводилися незаконні платежі компаніям, близьким до родини Байдена, - сказав Деркач.

Йдеться про статтю New York Post, поширення якої Facebook раніше обмежив, і визначив як недостовірну.

Деркач також заявив, що не припинить свою кампанію проти Байдена. Він обіцяє "в найближчі день або два" опублікувати додаткову інформацію про колишнього віцепрезидента США.

Зазначимо, в серпні 2020 року, глава контррозвідки США Вільям Еваніна заявив, що за допомогою дій нардепа Деркача відбувається процес дискредитації кандидата в президенти від Демократичної партії Джозефа Байдена.

Читайте також

Нагадаємо, що Федеральне бюро розслідувань Сполучених Штатів Америки розпочало слідство по новому епізоду втручання РФ у президентські вибори у США, пов'язаного з публікацією начебто листів Гантера Байдена керівництву компанії Burisma.