Подкасти, аудіокімнати й аудіокліпи: Facebook запустить нові функції

Нові інструменти планують ввести до кінця 2021 року
Подкасти, аудіокімнати й аудіокліпи: Facebook запустить нові функції
Соціальна мережа Facebook (фото: Pexels)
21 Квітня 2021, 04:11
читать на русском

Компанія Facebook запустить нові інструменти та функції, зокрема подкасти, короткі аудіокліпи та аудіокімнати для спілкування.

Як повідомило видання Axios з посиланням на директора Facebook Марка Цукерберга, насамперед оновлення стосуватимуться спілкування в аудіоформаті.

Компанія планує запустити нові інструменти:

  • Подкасти. Facebook, імовірно, співпрацюватиме з додатком для подкастів і направлятиме своїх користувачів у відповідний застосунок для прослуховування подкастів. Тобто, у Facebook можна буде слухати подкасти у фоновому режимі.
  • Короткі аудіокліпи, або soundbites. За словами Цукерберга, таке нововведення буде схоже на аудіоверсію сервісу Reels (працює за принципом TikTok). Користувачі зможуть робити короткі відео та накладати на них звук.
  • Аудіокімнати, як у Clubhouse. Цей інструмент передбачає створення "кімнат" для спілкування на зразок голосової мережі Clubhouse.

Компанія Facebook також планує запустити монетизацію аудіоконтенту - підписка на конкретних авторів та платний доступ до аудіокімнат. Кошти можна буде перерахувати через функцію Facebook Stars особисто авторам контенту або відправити на благодійність, яка близька конкретному автору.

Нові інструменти можуть з'явитися вже до кінця 2021 року

Нагадаємо, що соціальна мережа Facebook видалила протягом березня понад 1700 сторінок через "скоординовану неавтентичну поведінку".

Читайте також

1