Фігурантка корупційних скандалів: що відомо про суддю Гречану, яка виправдала ексзаступника глави ОП Тимошенка у справі проти НАЗК

За час роботи у Печерському суді Києва Світлана Гречана встигла скасувати арешт ТЦ "Ocean Plaza" та решти будівель з власності путінського друга Ротенберга
Фігурантка корупційних скандалів: що відомо про суддю Гречану, яка виправдала ексзаступника глави ОП Тимошенка у справі проти НАЗК
4 Жовтня 2023, 18:37
читать на русском

Суддя Печерського райсуду Києва Світлана Гречана, яка закрила корупційну справу ексзаступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка родом з Миколаєва, де вона встигла засвітитися у доволі непривабливій історії з квартирами.

Про служницю Феміди, завдяки якій куратор Великого Будівництва уникнув членства в Реєстрі корупціонерів, пишуть телеграм-канали.

Світлана Гречана — суддя з Миколаєва, яку земляк ексголова ВС Князєв (спалився на хабарі $2,7 млн) відрядив у столичний Печерський суд. Там Гречана встигла скасувати арешт ТЦ "Ocean Plaza" та решти будівель з власності путінського друга Ротенберга. Через місяць після скандального рішення по Робенбергу суддя відправилася відпочивати в Париж". - пишуть ЗМІ.

Фото з відпустки публікувала 18-річна донька Гречаної Уляна, яка з березня 2022-го разом з хлопцем подорожували Європою: Швейцарія, Італія, Нідерланди, Франція. У листопаді пара переїхала в Канаду.

Подружжя Гречаних — суддя Світлана та поліцейський Олександр вже втрапляли в корупційний скандал — майно реєстрували на рідню, а самі просили від держави житло.

У листопаді 2019 року Олександр Гречаний звернувся до Миколаївської міськради з проханням виділити його сім'ї комунальну квартиру площею 18 квадратів в центрі міста. В січні 2020 року депутати задовольнили це прохання, бо ж дружині Гречаного та дітям нібито немає де жити.

Журналісти-розслідувачі з'ясували, що це квартира в житловому комплексі "Адмірал", вартість якої складає приблизно 4 млн грн. Світлана Гречана підтвердила, що сім'я справді проживала там кілька років – квартира належала її тестю.

Ніхто з подружжя не декларував це місце проживання протягом багатьох років. Після продажу квартири їм нібито не було де жити, тож вони попросили в міськраді комунальну. А поки проживали в заміському будинку, фото якого опублікував у фейсбуці Гречаний.

Центр журналістських розслідувань з'ясував, що будинок з фото – частина заміського комплексу "На дачу", вартістю в кілька мільйонів гривень. Офіційно комплексом володіли брат та батько Гречаного. Будинки в комплексі до війни можна було орендувати за 1000 – 1500 гривень за добу. За додаткову плату можна було скористатись чанами чи прогулятись на квадроциклах. Проте ніхто з сім'ї Гречаного чи його дружини-судді офіційно не займається готельним бізнесом, тож не платить податків.

Читайте також

1