Фінансували війну: СБУ заблокувала активи видобувних компаній російського олігарха (фото)

Організація займалася незаконним видобутком українських надр у промислових масштабах
Фінансували війну: СБУ заблокувала активи видобувних компаній російського олігарха (фото)
Фото: СБУ
24 Червня 2022, 12:46
читать на русском

СБУ заблокувала активи видобувних компаній російського олігарха на понад мільярд гривень. Прибутки організації фінансували війну росії проти України.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Служба безпеки припинила діяльність організації, яка займалась незаконним видобутком українських надр у промислових масштабах. Нею керував впливовий російський бізнесмен, якому належала ціла фінансово-промислова група. Свої мільйонні прибутки компанія направляла на фінансування повномасштабної агресії рф, а також на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що комерційні структури організації займалися масштабним видобутком піску та щебеню без сплати податків до держбюджету в Київській та Житомирській областях.

Також зловмисники причетні до схем рейдерських захоплень спеціалізованих підприємств надровидобувної галузі нашої держави, - пояснили в СБУ.

Додали, що російський олігарх виправдовував російську агресію та заперечував злочини окупантів. Також він підтримував терористичні організації на сході України та став засновником однієї з російських компаній разом з так званим "міністром днр".

Нагадаємо, Служба безпеки України запобігла розкраданню комплектуючих до літаків ЗСУ і заблокувала мільйонні активи видобувної компанії рф.

Читайте також

1