Фіскалізація по-українськи: касові апарати можуть запровадити перукарям і малярам

Раніше стало відомо, що до встановлення РРО треба готуватися таксистам
Фіскалізація по-українськи: касові апарати можуть запровадити перукарям і малярам
Перукарня (Фото: pexels)
24 Січня 2022, 19:25
читать на русском

Касові апарати можуть запровадити не лише для таксистів. У разі прийняття законопроєкту ця норма торкнеться перукарів, робітників, які роблять ремонт, та інших професій із переліку 27 видів послуг.

Про це розповів голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев, інформує PavlovskyNEWS

Напередодні нардеп заявив, що відповідний законопроєкт перебуває на стадії погодження із Міністерством інфраструктури.

За словами Гетманцева, ця фіскалізація буде добровільною. Будь-яка фізична особа-підприємець зможе подати заявку до "Дії" та встановити на свій телефон РРО. Для припинення використання такої опції не треба буде зніматись із реєстрації.

Як відомо, з 1 січня 2022 року стало обов'язковим використання касових апаратів або реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку 2-4 груп. Також набувають чинності штрафи за порушення. Ця вимога мала запрацювати ще з 2021 року, проте через "коронакризу" її запровадження перенесли на рік.

Нагадаємо, народний депутат від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев прогнозує, що всі фізособи-підприємці 2-4 групи до кінця січня зареєструють РРО.

Читайте також

1