Фонд соціального страхування анульовано в Україні

Відомство ввели до складу Пенсійного фонду
Важливо
Фонд соціального страхування анульовано в Україні
Пенсійний фонд фото: pfu.gov.ua
22 Вересня 2022, 13:09
читать на русском

У середу, 21 вересня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3663, яким змінила систему управління загальнообовʼязковим державним соціальним страхуванням.

Відповідно до ухваленого документа, в Україні ліквідували Фонд соціального страхування, приєднавши його до Пенсійного фонду (зміни набудуть чинності з 1 січня 2023 року).

У Мінсоцполітики пояснили, що означатиме таке рішення:

Це дає змогу зменшити витрати на адміністрування страхових коштів, направивши вивільнені кошти на забезпечення страхових виплат. Також це розширює можливості контролю за цільовим використанням коштів соціального страхування, дозволить забезпечити вчасне виконання зобов’язань щодо здійснення страхових виплат, зокрема, у разі тимчасової втрати працездатності та нещасних випадків на виробництві.

У Мінсоці кажуть, що можливості інформаційної системи Пенсійного фонду вже дозволили запровадити електронний лікарняний. Подальша цифровізація процесів скоротить строки проходження коштів та дозволить пришвидшити отримання виплат та соціальних послуг в системі соціального страхування.

1