Франція відкрила кордони для українських туристів - Кулеба

В'їзд дозволений для всіх типів подорожей
Франція відкрила кордони для українських туристів - Кулеба
Франція, Ейфелева вежа (Фото: Pexels)
23 Липня 2021, 14:00
читать на русском

Франція відкрила свої кордони для українських туристів. В країну дозволено в'їжджати навіть невакцинованим громадянам.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter.

Тепер офіційно: безвіз з Францією знову діє! Французький уряд відкрив в'їзд для всіх типів подорожей українців згідно з рекомендацією Ради ЄС, - написав він.

Зокрема, в'їзд здійснюється на таких умовах:

  • Немає обмежень, якщо проведена вакцинація від COVID препаратами Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen/Johnson & Johnson. При цьому вакцинація вважається повною, якщо пройшло 28 днів з моменту вакцинації вакциною Janssen і 7 днів з моменту другої дози в разі вакцинації іншими вакцинами - Pfizer, Moderna, AstraZeeca/Vaxzevria/Covishield. Для контролю на кордоні вимагають пред'явити тільки документ, що підтверджує вакцинацію і заповнити заяву про відсутність симптомів COVID-19 та/або про відсутність контактів з особами, хворих COVID-19.
  • Якщо громадянин України не пройшов вакцинацію, він може в'їхати до Франції за наявності ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 72 години до в'їзду, або тесту на антитіла, зробленого не раніше, ніж за 24 години до в'їзду

Умови в'їзду застосовуються як до дорослих, так і до дітей (старше 12 років).

Нагадаємо, що 21 липня Словаччина відкрила кордони для українських туристів, які повністю пройшли курс вакцинації від коронавірусу.

1