Франція змінила правила перебування українських біженців

Громадянам України потрібно поновити дозвіл на проживання
Франція змінила правила перебування українських біженців
Прапори України та Франції Фото: Офіс президента
16 Серпня 2022, 20:06
читать на русском

Громадянам України, які під час війни переїхали до Франції, потрібно поновити дозвіл на проживання.

Про це повідомляє VisitUkraine.today.

Зазначається, що українці, які отримали дозвіл на тимчасове проживання у Франції із зазначенням "бенефіціар тимчасового захисту", повинні поновитися у цьому статусі через 6 місяців після отримання дозволу.

Тільки після поновлення статусу українці зможуть надалі користуватися захистом у Франції та пов’язаними з ним пільгами, - йдеться у повідомленні.

Щоб поновити дозвіл на проживання, потрібно звернутися до префектури департаменту за місцем проживання.

Запит на продовження дозволу на проживання має бути поданий у строк від трьох тижнів до трьох днів до закінчення терміну його дії. Звертатися раніше трьох тижнів не варто, тому що префектура просто не розгляне запит.

До префектури потрібно надати наступні документи:

  • Документи, що підтверджують ваш цивільний статус та ваше громадянство і попередній документ про тимчасовий захист.
  • Підтвердження адреси, яке має дату не пізніше трьох місяців. Якщо ви орендуєте житло не самі, вам знадобиться Attestation d'hébergement.
  • Будь-який документ, що підтверджує зміну вашої соціальної ситуації (наприклад, трудовий договір).
  • Документи на дітей (якщо є).

Одночасно з поновленням дозволу на проживання, префектура надасть форму, яку потрібно заповнити та надіслати електронним або поштовим листом до територіальної дирекції Французького Управління імміграції та інтеграції (OFII).

До заповненої форми з датою та підписом потрібно додати копії нових посвідок на тимчасове проживання всіх повнолітніх членів сім'ї та копії підтверджуючих документів для всіх ресурсів/коштів, отриманих після прибуття до Франції, (якщо такі були).

Важливо: У разі, якщо ви не відправите зазначену форму з підтверджуючими документами до OFII, ваші виплати будуть перервані.

Нагадаємо, з 1 вересня Німеччина вводить облік безвізових днів, протягом яких українці перебувають в країні. Тому громадяни України повинні будуть оформити реєстрацію тимчасового захисту.

1