З 1 вересня Німеччина змінить правила перебування українців у країні

Йдеться про облік безвізових днів
З 1 вересня Німеччина змінить правила перебування українців у країні
Німеччина Фото: Ingo Joseph з Pexels
9 Серпня 2022, 10:26
читать на русском

З 1 вересня Німеччина вводить облік безвізових днів, протягом яких українці перебувають в країні. Тому громадяни України повинні будуть оформити реєстрацію тимчасового захисту

Про це повідомляється в документі від влади ФРН.

Якщо до кінця літа у біженців буде вичерпаний безвіз, вони повинні будуть або покинути країну на 90 днів, або мати реєстрацію тимчасового захисту для легального перебування в Німеччині.

Якщо перебування особи без візи в Німеччині закінчується до 31 серпня або в цей день, потрібно заздалегідь оформити документ до 1 вересня.

Якщо безвізове перебування закінчиться в проміжку з 1 вересня до 1 грудня, то українці теж повинні подати заявку на реєстрацію.

Якщо у вас є українське громадянство, перетин кордону на федеральну територію (Німеччини - ред.) має бути спрощеним і має бути без бюрократії. Разом з тим потрібно бути зареєстрованим одразу після в'їзду в Німеччину, наприклад, при подачі заявки на посвідку на проживання в імміграційних органах.

Таким чином, перебування в Німеччині має бути можливим для всіх постраждалих протягом 90 днів без посвідки на проживання, - наголошується в документі.

Нагадаємо, що українські переселенці, які втратили житло через російське вторгнення, можуть отримати пільговий кредит на власний будинок, чи квартиру.