Генпрокуратура: засуджено громадянина, який брав участь у викраденні протестувальників на Майдані

Злочинця засудили до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна
Головне
Генпрокуратура: засуджено громадянина, який брав участь у викраденні протестувальників на Майдані
Суд Фото: kabar.kg
30 Вересня 2020, 18:27
читать на русском

Засуджено громадянина, який у січні 2014 року брав участь у позбавленні волі учасників протестних акцій Євромайдану, а також незаконно придбавав та зберігав особливо небезпечний наркотичний засіб. Його засудили до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є його власністю.

Як повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора, 22 січня 2014 року засуджений, діючи за попередньою змовою із групою осіб, сприяв вчиненню незаконного позбавлення волі потерпілого, якого із застосуванням фізичного насильства було викрадено в районі станції метро "Петрівка" в Києві та доставлено до наметового табору у лісосмузі неподалік від станції метро "Бориспільська". За це він отримав грошову винагороду в розмірі 800 грн.

Вироком Деснянського районного суду м. Києва його було засуджено та за сукупністю злочинів визначено покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки 5 місяців. Не погодившись з цим судовим рішенням, прокурор Офісу Генерального прокурора оскаржив його до Київського апеляційного суду, - зазначають у Гепрокуратурі.

Вирок суду апеляційної інстанції набрав законної сили з моменту його проголошення.

Читайте також

Нагадаємо, від початку 2020 року слідчими ДБР у "справах Майдану" за погодженням з прокурорами Офісу Генерального прокурора притягнуто до кримінальної відповідальності 34 особи (22 правоохоронці, 4 судді, 2 прокурори, 6 цивільних осіб), затримано 4-х осіб.

Розгін студентів на Майдані відбувся 30 листопада 2013 року. Розстріл мітингувальників на вулиці Інститутській - 20 лютого 2014 р. Найбільш резонансні справи Майдану: вбивства активістів, викрадення Ігоря Луценка, викрадення і вбивство Юрія Вербицького 22 січня 2014-го. Водночас є близько 100 інших епізодів. Усі вони умовно об'єднані в одну велику "Справу Майдану", а розслідує її єдиний слідчий центр, Департамент спеціальних розслідувань ГПУ.

1