Генпрокурора Костіна зобов`язали відкрити праву про незаконне збагачення проти нардепки Аллахвердієвої

Главное
Під час війни нардепці-слузі подарували 14 мільйонів та годинник з 11-ма діамантами
Главное
4 Листопада, 14:25

Вищий антикорупційний суд зобов’язав генпрокурора Андрія Костіна відкрити кримінальне провадження стосовно можливого незаконного збагачення нардепки від "Слуги народу" Ірини Аллахвердієвої.

Про це повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін у Telegram

 "Сьогодні ВАКС підтримав нашу (ЦПК – ред.) скаргу і визнав незаконною відмову керівника Офісу генпрокурора Андрія Костіна відкрити справу стосовно можливого незаконного збагачення нардепки Ірини Аллахвердієвої. Суд зобов’язав Костіна зареєструвати провадження, і ця ухвала оскарженню не підлягає. Крім того, генпрокурора зобов'язали повідомити суд про виконання рішення", - написав голова ЦПК.

Як розповів Шабунін, Аллахвердієва отримала в подарунок 14,4 млн грн. До цього їй подарували ще 5,3 млн грн та швейцарський годинник DEFY MIDNIGHT за 310 тис. грн, інкрустований 11 білими діамантами.

"Дарувальником був її батько, але з відкритих даних ніяк не випливає, що його офіційні доходи дозволяли йому робити такі подарунки", - зазначив голова ЦПК.

Він нагадав, що умисне невиконання рішення суду або перешкоджання його виконанню передбачає позбавлення волі (ст.382 КК).

Після відкриття провадження його мають передати в НАБУ та САП для проведення розслідування і перевірки фактів, викладених у заяві ЦПК.

Нагадаємо, торік народна депутатка від фракції "Слуга народу" Ірина Аллахвердієва прийшла на роботу до сесійної зали із сумочкою YSL Niki, яка коштує майже дві депутатські зарплати.