Генпрокурора Костіна зобов`язали відкрити праву про незаконне збагачення проти нардепки Аллахвердієвої

Під час війни нардепці-слузі подарували 14 мільйонів та годинник з 11-ма діамантами
Головне
Генпрокурора Костіна зобов`язали відкрити праву про незаконне збагачення проти нардепки Аллахвердієвої
Ірина Аллахвердієва Фото: УНІАН)
4 Листопада 2022, 14:25
читать на русском

Вищий антикорупційний суд зобов’язав генпрокурора Андрія Костіна відкрити кримінальне провадження стосовно можливого незаконного збагачення нардепки від "Слуги народу" Ірини Аллахвердієвої.

Про це повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін у Telegram

 "Сьогодні ВАКС підтримав нашу (ЦПК – ред.) скаргу і визнав незаконною відмову керівника Офісу генпрокурора Андрія Костіна відкрити справу стосовно можливого незаконного збагачення нардепки Ірини Аллахвердієвої. Суд зобов’язав Костіна зареєструвати провадження, і ця ухвала оскарженню не підлягає. Крім того, генпрокурора зобов'язали повідомити суд про виконання рішення", - написав голова ЦПК.

Як розповів Шабунін, Аллахвердієва отримала в подарунок 14,4 млн грн. До цього їй подарували ще 5,3 млн грн та швейцарський годинник DEFY MIDNIGHT за 310 тис. грн, інкрустований 11 білими діамантами.

"Дарувальником був її батько, але з відкритих даних ніяк не випливає, що його офіційні доходи дозволяли йому робити такі подарунки", - зазначив голова ЦПК.

Він нагадав, що умисне невиконання рішення суду або перешкоджання його виконанню передбачає позбавлення волі (ст.382 КК).

Після відкриття провадження його мають передати в НАБУ та САП для проведення розслідування і перевірки фактів, викладених у заяві ЦПК.

Нагадаємо, торік народна депутатка від фракції "Слуга народу" Ірина Аллахвердієва прийшла на роботу до сесійної зали із сумочкою YSL Niki, яка коштує майже дві депутатські зарплати.