Гетманцев повідомив про надходження до бюджету від грального бізнесу

Гральний бізнес уже сплатив три ліцензії на 70 млн
Гетманцев повідомив про надходження до бюджету від грального бізнесу
Казино(Фото: pexels)
2 Березня 2021, 10:50
читать на русском

Гральний бізнес уже сплатив три ліцензії загальною сумою у 70 мільйонів гривень. Видано ще дві ліцензії, гроші від яких надійдуть найближчим часом.

Про це заявив керівник парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає "Інтерфакс Україна".

Ми слухали (на засіданні фракції. - Ред.) доповідь керівника гральної комісії (комісії з регулювання азартних ігор і лотерей) Івана Рудого. Він нам доповів, що три ліцензії вже видані та оплачені на 70 мільйонів, - сказав депутат.

Читайте також

За його словами, найближчим часом очікується також надходження коштів за ще дві видані ліцензії.

Ще дві ліцензії вже видані, тобто рішення вже прийнято, але ще не сплачені, - це 130 млн грн, і вони очікують найближчими днями оплату цих ліцензій, - сказав Гетманцев.

Нагадаємо, 3 лютого Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала першу ліцензію на ведення грального бізнесу в Україні, а вже 9 лютого Державний бюджет України поповнився на понад 20 млн грн коштом видачі першої ліцензії на ведення грального бізнесу.

Раніше 14 липня 2020 року парламент підтримав законопроєкт №2285-д "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор". 11 серпня 2020 року президент України Володимир Зеленський цей закон підписав і він набув чинності.

Кабінет міністрів пропонує створити державний фонд підтримки медицини, спорту, освіти, культури та науки, кошти в який надходитимуть із ліцензій на проведення азартних ігор та лотерей.