Гетманцев вважає, що до лютого всі ФОПи 2-4 груп зареєструють РРО

Динаміка реєстрації дуже позитивна - на день реєструється 10 тис. ФОПів
Важливо
Гетманцев вважає, що до лютого всі ФОПи 2-4 груп зареєструють РРО
Данило Гетманцев (Фото: Слуга народу)
13 Січня 2022, 18:19
читать на русском

Народний депутат від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев прогнозує, що всі фізособи-підприємці 2-4 групи до кінця січня зареєструють РРО.

Про це Гетманцев сказав в інтерв'ю виданню "Українські Новини".

Динаміка реєстрації дуже позитивна - на день реєструється 10 тис. ФОПів. На жаль, люди чекали до останнього дня, і ми зараз спостерігаємо вал ФОПів, які хочуть зареєструвати РРО. Такими темпами, до кінця січня РРО встановлять усі ФОПи 2-4 групи, – зазначив депутат.

Гетманцев додав, що до тих 70 тис. ФОП, які зареєстрували РРО раніше, у 2020-2021 роках ще понад 100 тис. ФОП на єдиному податку вже зареєстрували РРО/ПРРО з 1 грудня.

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року стало обов'язковим використання касових апаратів або реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку 2-4 груп. Також набувають чинності штрафи за порушення. Ця вимога мала запрацювати ще з 2021 року, проте через "коронакризу" її запровадження перенесли на рік.

Читайте також

1