Глава Державної судової адміністрації заявив про відставку

Вища рада правосуддя винесе рішення про звільнення і призначення нової голови
Глава Державної судової адміністрації заявив про відставку
Зеновій Холоднюк (фото: УНІАН)
22 Жовтня 2020, 14:59
читать на русском

Глава Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк написав заяву про відставку, яку найближчим часом розгляне Вища рада правосуддя.

Про це повідомляє Державна судова адміністрації, передає РБК-Україна.

Так, Холоднюк написав заяву про відставку, - зазначили в адміністрації.

Цю заяву найближчим часом повинна розглянути Вища рада правосуддя, яка і виносить рішення про звільнення і призначення голови Державної судової адміністрації.

Читайте також

Нагадаємо, 1 жовтня суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник відсторонила від посади голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка на 2 місяці.  Його підозрюють у справі екс-глави Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, якому намагався незаконно залишити посаду, попри конкурс на нового керівника ДСА.

Правоохоронці просили усунути Холоднюка з посади через можливість перешкоджання слідству, незаконного впливу на свідків, спеціалістів, спотворення або знищення речей і документів.

Голова суду Києва Павло Вовк, його заступник, інші судді, голова ДСА та адвокати проходять у справі про так звані "плівки Вовка". За даними слідства, підозрювані "мали на меті захоплення державної влади через встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі".

Загалом про підозру повідомили 12 особам.