У Харкові відсторонили від посади одного з керівників окружного адмінсуду – Офіс генпрокурора

Намагалася чинити тиск на суддю Харківського окружного адмінсуду, а надалі спробувала надати йому хабар

Одного з керівників Харківського окружного адміністративного суду, підозрюваного у наданні неправомірної вигоди, відсторонили від здійснення правосуддя.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

За клопотанням керівництва Офісу генерального прокурора ВРП 13 жовтня 2020 року відсторонила від здійснення правосуддя одного з керівників Харківського окружного адміністративного суду, який підозрюється у наданні неправомірної вигоди службовій особі, що займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України), - йдеться у повідомленні.

У Офісі генпрокурора нагадали, що раніше одна з керівників суду намагалася чинити тиск на суддю Харківського окружного адмінсуду, а надалі спробувала надати йому хабар за ухвалення рішення на користь комерційної компанії в адмінсправі щодо земельного питання.

Строк відсторонення – до 22 листопада 2020 року в межах строку досудового розслідування.

Нагадаємо, 21 вересня у Харкові викрито на хабарництві голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко. Слідство встановило, що чиновниця здійснювала тиск на одного з суддів, щоб він ухвалив рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії. Для того, щоб було прийняте "правильне" рішення, підозрювана передала 3 тисячі доларів.

Судді повідомили про підозру за ч.3 ст.369 ККУ.

8 жовтня слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання прокурора та обрала голові Харківського окружного адміністративного суду запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

1