Глава Мінцифри розповів про подробиці майбутнього перепису населення

У 2023 році перепис відбуватиметься в три етапи
Важливо
Глава Мінцифри розповів про подробиці майбутнього перепису населення
Населення (Фото: Investory news)
16 Грудня 2021, 17:52
читать на русском

Перепис населення України в 2023 році відбудеться в три етапи. Він передбачає верифікацію даних, так званий онлайн-раунд та традиційний подомовий обхід.

Про це розповів віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров для BBC Україна.

За його словами, на першому етапі мають провести верифікацію даних у всіх базових реєстрах, щоб не дублювати інформацію. Передбачається, що демографічний реєстр стане базовим і це дозволить зрозуміти реальну ситуацію - скільки людей в країні.

Другий етап - це онлайн-раунд, у вас буде можливість зареєструватися на порталі. Та інформація, яка може підтягнутися з реєстрів, вже буде підтягнута, щоб ви її заново не заповнювали. Та інформація, якої буде не вистачати, ви зможете її додати, - зазначив Федоров (досьє Михайла Федорова).

На третьому етапі проводитиметься традиційний обхід будинків - для тих, хто не переписався онлайн. Федоров зазначив, що на перепис планувалося виділити 5-6 млрд грн, але витратять на нього набагато менше.

Я не бачу причин, чому в 2023 році не провести якісний перепис населення, який буде визнаний у світі, - додав він, але в той самий час не уточнив, як в цьому процесі допоможе американська компанія Apple.

Нагадаємо, в Україні схвалили Програму перепису населення, який відбудеться у 2023 році. Вона міститиме понад 50 питань і визначатиме перелік демографічних і соціально-економічних характеристик фізичних осіб, домогосподарств і житлових умов населення.

Читайте також

1