Глава МЗС Словаччини вибачився за жарт прем'єра щодо України

Матович сказав, що віддасть Закарпаття в обмін на російську вакцину
Важливо
Глава МЗС Словаччини вибачився за жарт прем'єра щодо України
Іван Корчок Фото: Фейсбук-сторінка Ivan Korсok
4 Березня 2021, 10:06
читать на русском

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок вибачився за жарт прем'єр-міністра країни Ігоря Матовича на адресу України, який сказав про свою обіцянку віддати Закарпаття в обмін на російську вакцину.

На своїй сторінці у Фейсбуці Корчок назвав слова Матовича недоречними.

Сьогодні я спілкувався зі своїм українським партнером, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Я вибачився перед ним за недоречні заяви прем'єр-міністра Словацької Республіки Ігоря Матовича на адресу України, - йдеться у дописі глави зовнішньополітичного відомства Словаччини.

Читайте також

За його словами, йому "особливо шкода", що це сталося після того, як кілька днів тому у Києві він спілкувався із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою щодо подальшого розвитку відносин двох країн.


Контекст. 3 березня прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович вирішив пожартувати і сказав, що розрахується Закарпаттям за російську вакцину "Спутнік V".

Під час радіоінтерв’ю на запитання журналіста, що саме глава словацького уряду пообіцяв росіянам за постачання вакцини, Матович відповів: "Закарпатську Україну". Потім Матович пояснив, що пожартував, і запевнив, що не давав росіянам жодних обіцянок.

Українська сторона відреагувала на жарт Матовича вимогою офіційних вибачень прем'єр-міністра Словаччини.

1