Словаччина обмежела в'їзд на свою територію українцям

Пункти пропуску закриють з 9 листопада
Важливо
Словаччина обмежела в'їзд на свою територію українцям
Кордон України із Словаччиною (фото: з відкритих джерел)
7 Листопада 2020, 11:16
читать на русском

Словаччина обмежила в'їзд на свою територію у зв'язку зі швидким розповсюдженням коронавірусної інфекції. Деякі пункти пропуску на кордоні з Україною будуть закриті.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Обмеження вводяться у зв’язку з ускладненням епідеміологічної ситуації у Словацькій Республіці і в Україні. Зокрема, словацькі прикордонники повідомляють, що з 09.00 (за київським часом) 9 листопада 2020 року буде тимчасово закрито пункт пропуску "Велке Слеменце", з українського боку – "Малі Селменці", - йдеться в повідомленні.

Також тимчасово припиняється оформлення пішоходів у пункті пропуску "Убля", з українського боку – "Малий Березний".

Зазначається, що у пункті пропуску "Вишнє Нємецке", з українського боку – "Ужгород", пропуск осіб, які тимчасово або постійно проживають на території Словаччини, буде здійснюватися з 08.00 до 20.00 (за київським часом).

Читайте також

Усі подорожуючі під час в’їзду у Словаччину зобов’язані пройти антигенний тест і в подальшому підлягають самоізоляції, під час якої на п’ятий день повинні зробити тест RT PCR.

За інформацією ДПСУ, від проходження антигенного тесту звільняються особи, які прямують територією Словаччини транзитом, та відповідно до винятку указу Управління охорони здоров’я Словацької Республіки або письмового винятку.

Пропуск вантажного автотранспорту здійснюватиметься без обмежень.

Нагадаємо, що з 1 листопада Білорусь заборонила в'їзд на свою територію іноземцям та особам без громадянства задля запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

1