Глава Нацбанку розповів, скільки грошей Україна може отримати від МВФ

Це посилить економічну систему
Важливо
Глава Нацбанку розповів, скільки грошей Україна може отримати від МВФ
МВФ (Фото: shutterstock)
12 Квітня 2021, 17:06
читать на русском
В межах програми МВФ для посилення світової економічної системи Україна може розраховувати на 2,73 млрд дол.

Про це написав голова Національного банку Кирило Шевченко у Facebook.

За його словами, на днях відбулася зустріч з директором європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером, на якій сторони обмінялися думками щодо ініціативи директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої стосовно додаткової алокації СПЗ на суму близько 650 млрд дол., яка спрямована на забезпечення додатковою ліквідністю світової економічної системи через поповнення міжнародних резервів держав-членів МВФ.

Зважаючи на розмір квоти України (0,42%), наша держава може отримати близько 2,73 млрд дол., що сприятиме нарощенню ЗВР та покращенню, за нашою попередньою оцінкою, показника композитного критерію МВФ щодо достатності міжнародних резервів із поточного рівня 91% до близько 98%, - написав Шевченко.

Читайте також


Контекст. Україна очікує отримати від Міжнародного валютного фонду цього року три транші на суму 2,2 млрд доларів.

Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев сказав, що у разі, якщо Україна не отримає у 2021 році траншу від Міжнародного валютного фонду, це не стане катастрофою для країни.

Більше читайте про провал чергового раунду переговорів з МВФ у нашому матеріалі: Я дебіл, офіс принижень, а обкакався МВФ - соцмережі обговорюють ляпи Милованова

1