Я дебіл, офіс принижень, а обкакався МВФ - соцмережі обговорюють ляпи Милованова

Учора ввечері радник Єрмака з економічних питань Тимофій Милованов суттєво "посилив" позиції України у переговорах з МВФ
Ексклюзив
Я дебіл, офіс принижень, а обкакався МВФ - соцмережі обговорюють ляпи Милованова
Офіс приниження України (Фото: сторінка Богдана Процишина в Фейсбуці)
15 Лютого 2021, 14:27
читать на русском

Увечері 14 лютого, коли увесь світ кохався, відзначаючи день святого Валентина, позаштатний радник голови Офісу президента Андрія Єрмака Тимофій Милованов роздумував про причини провалу чергового раунду переговорів з МВФ. Очевидно, він забув давню народну мудрість, що працювати у неділю, та ще й у свято - великий гріх, бо нічого доброго з того не вийде. Так і трапилося, коли випускник КПІ і Києво-Могилянки, асоційований професор економіки в Піттсбурзькому університеті і почесний президент Київської школи економіки вирішив поділитися своїми печалями у соцмережах.

Там МВФ обкакався, а не Україна. Якщо на це чесно дивитися, - з болем за рідну державу написав Милованов у коментарях до власного допису про те, що грошей від МВФ у найближчому майбутньому Україні "не світить".

Біль Милованова тут же підхопили користувачі Фейсбуку. Дехто намагався втішити радника тим, що принаймні його беруть у закордонні відрядження. Точніше, брали, допоки він не почав висловлювати свої думки вголос.

Інші, радикально настроєні українці, почали вимагати відставки МВФ, прогнозуючи, що Валютний фонд не проживе без відсотків, які Україна заплатила би йому за кредити. А ми хоч бідні, зате горді - проживемо якось без кредитів, дарма, що бюджет порожній. І взагалі, мислячи стратегічно, Милованов підсилив українські позиції у майбутніх перемовинах. Якщо вони колись відбудуться, звісно...

Опоненти радикалів своєю чергою зауважили, що вс****ся не лише в МВФ, але й в Україні теж, бо після таких висновків Милованова переговори з МВФ можна вважати завершеними.

Однак на проблемах з МВФ політ думки Милованова не закінчився. Далі він плавно перейшов до Офісу президента, знехтувавши ще однією народною мудрістю предків: "Не плюй в криницю, з якої воду п`єш". В одному з коментарів радник Єрмака (досьє Андрія Єрмака) примудрився назвати президента України Володимира Зеленського "Приниженням України".

 

Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського), після приїзду з ОАЕ не забудьте видати наказ про перейменування ОП в ОП — Офіс Принижень України. І зауважте, що це не ми так висловилися. На цей раз несподівана правда пролунала від члена вашого оточення Тимофей Милованов, — прокоментував користувач Павло Нусс.

Сам Милованов відповів на цей пост, заявивши, що помилка сталася через автокорекцію і вже виправлена.

Згодом Милованов аж сам налякався, що рубанув одним махом стільки правди-матки і звалив усе на поганий зв`язок та автозаміну у правописі.

Це був автовиправлення та поганий звʼязок. Таке буває. Зараз коментар виправлений, — виправдався він.

Однак наш народ просто так не обманеш. Філологи, наприклад засумнівалися, яке ж це слово мав на увазі Милованов, щоби при автозаміні замість президента вийшло приниження.

Дизайнери, підхопивши ідею Милованова, швиденько розробили новий дизайн вивіски на Банковій.

А у паспортному столі за місцем прописки президента теж швиденько переписали паспортні дані глави держави і повідомили, що його повне ім`я нині читається так:

Сама ж Банкова поки що мовчить, бо отак одним махом здати усіх, перед тим випивши на брудершафт із президентом в Еміратах, зміг тільки Милованов. Мовчить навіть Мендель (досьє Юлії Мендель), яка двома твітами врятувала країну від інфляції, але поки що не знає, як рятувати від міжнародної ганьби увесь Офіс президента.

Зате тепер радіє Коломойський (досьє Ігоря Коломойського), бо ж казав він Зеленському, хто такий Милованов,  а той його не слухав. Не почув навіть тоді, коли Милованов сам сказав: "Не приховую, що я - дебіл...".

І саме за влучним визначенням Коломойського тепер Google найшвидше шукає інформацію про те, хто такий Милованов:

Чи працюватиме після своїх одкровень Милованов в Офісі президента, поки що невідомо. Як і те, як на такі заяви відреагував МВФ, бо ж Милованов - особа офіційна.

Однак, є й оптимістичні прогнози, що чекає Милованова міжнародне визнання, статус Героя України і навіть посвідчення УБД, бо ж у війні за гроші МВФ ми перемогли вже точно.

Приїдуть вони всі такі на понтах через пів року, почнуть судову реформу вимагати чи ще щось. А Тимофій вийде до них, похитає з осудом головою і скаже: ну як вам не соромно! Ви ж так обкакались минулого разу. Хочете ще раз? Правда?
Ну, ті шлімазали з МВФ, звичайно, сказати не матимуть що. Тому просто дадуть грошей і все. А Тимофію за це Андрюша Героя України дасть. А може, навіть, УБД. Бо заслужив, - описав майбутнє Милованова користувач Сергій Марченко.

Ну а що ж сам Милованов? На ранок протверезілий від учорашніх одкровень радник Єрмака написав у Фейсбуці "пост для дорослих людей". Про МВФ звичайно.  І про інвестиції, які нам потрібні. І про Коломойського, який невтомно регоче від учорашнього вечора. Де фактично підтвердив, що ситуацію з МВФ можна назвати отим самим словом, звідки, пардон, какають. І що виходу з отого темного тунелю немає, від слова зовсім. Тому просять грошей (тих, що інвестиції) в інших країнах, може хто над українцями, якими керує Принижень і змилується.

Пост для дорослих людей. Про МВФ.
Депутати близькі до групи "ви самі знаєте кого" пишуть що співпраця з МВФ "потребує перегляду". Ні, не потребує. У нас є різні позиції по певних питаннях. І ідуть досить тверді та складні перемовини. Це важко, але це нормально. І це ніяк не означає, що потрібно "робити повний перегляд". МВФ є нашим стратегічним партнером.
Що відбувається в Еміратах? Є досить вагомі успіхи по інвестиціях. Але це не означає, що зараз позиція якось зміниться до МВФ. Всі ці напрямки роботи доповнюють один одного, а не заміщують. Нам потрібна співпраця з МВФ і нам потрібні інвестиції з ОАЕ.
Що зараз з МВФ? Місія призупинила роботу. Обидві(!) сторони могли зробити більше для успіху. Є певні складнощі, але вони тактичного характеру. Тобто, можливо будуть якісь дії з української сторони для того, щоб посилити успішність перемовин в найближчі тижні. Що конкретно? Думаю буде відомо найближчими днями, - розповів Милованов.

Ну а найкраще підсумував пригоди Зеленського з Милованим в Еміратах користувач Віктор Трегубов:

Обкакалися, за версією пана радника, вони, а в лайні чомусь ми, - написав пан Віктор, і від того не смішно, а чомусь дуже сумно.

1