Голосуйте не бюлетенями, а калібрами: російські добровольчі легіони розпочали операцію в Курській та Бєлгородській областях напередодні виборів в РФ

У прикордонних з Україною областях тривають бої за підтримки важкої техніки
Головне
Голосуйте не бюлетенями, а калібрами: російські добровольчі легіони розпочали операцію в Курській та Бєлгородській областях напередодні виборів в РФ
Російські військові, окупанти / Фото: Reuters
12 Березня 2024, 10:38
читать на русском

Легіон "Свобода Росії", "Російський добровольчий корпус" та Сибірський батальйон сьогодні, 12 березня прорвали кордон РФ. Вони зайшли на територію Бєлгородської області, при цьому в Курській області також чують звуки стрілянини, імовірно, там теж зав'язався бій.

Бєлгородська область

Низка російських Telegram-каналів із посиланням на так званих "воєнкорів" повідомляє, що кілька озброєних груп буцімто "намагалися прорватися на пікапах за підтримки мінометного і артилерійського вогню" у Бєлгородську область.

Також, за інформацією пабліків, на підході до кордону РФ було помічено кілька танків, які здійснювали вогневий вплив під час спроби штурму.

Наразі в прикордонних районах Бєлгородської області триває бій. За даними джерел РБК-Україна в спецслужбах, російські добровольці зайшли на територію Бєлгородської області. Напрямок - н.п. Грайворон.

Роспропагандисти стверджують, що прикордонна Лозова Рудка у Бєлгородській області контролюється російськими добровольцями.

Курська область

Разом з тим жителі Курської області повідомляють про стрілецький бій у районі населеного пункту Тьоткіно.

При цьому в соцмережах шириться відео зі звуками автоматних черг, нібито зняте поблизу міста. Мовляв, іде стрілецький бій, поранено двох людей, серед них нібито цивільний.

Також в мережі легіон "Свобода Росії" опублікував відео зі знищенням БТР на території РФ, при цьому локація де саме це сталося не уточнюється.

Тим часом у ГУР України заявили, що російські добровольці, які прорвали кордон РФ у вівторок, 12 березня діють автономно. Вони як громадяни Росії мають на це повне право.

"Легіон "Свобода Росії", РДК, "Сибірський батальон" на територїї так званої Російської Федерації діють автономно, як самостійні структури та організації, виконуючи свої суспільно-політичні задачі", - сказав представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Юсов додав, що, ймовірно, зараз мова йде про спільну операцію даних структур на цій території.

"Зрештою, вони громадяни РФ та мають на це повне право", - констатував розвідник.

Нагадаємо, ЦВК РФ офіційно оголосила про допуск до виборів Миколи Харитонова (КПРФ), Леоніда Слуцького (ЛДПР) і Владислава Даванкова ("Нові люди"). Усі вони нібито будуть конкурентами Путіна на президентських виборах уже цієї неділі 17 березня.