Голова апарату Верховної Ради Штучний заробляє у 10 разів більше за президента Зеленського

Річна зарплата В'ячеслава Штучного становить три мільйони гривень
Головне
Голова апарату Верховної Ради Штучний заробляє у 10 разів більше за президента Зеленського
Вячеслав Штучний
21 Лютого 2024, 07:34
читать на русском

Керівник апарату Верховної Ради В'ячеслав Штучний отримав майже 3 млн грн за 2022 рік. Для порівняння: президент Володимир Зеленський отримав приблизно 300 тис. грн, тобто вдесятеро менше, ніж керівник апарату Верховної Ради.

Про наявний дисбаланс із зарплатами чиновників йдеться у матеріалі громадської ініціативи "Голка", опублікованому на "Главкомі".

"Не може людина, яка приймає рішення, як президент в часи війни, отримувати 300 тис. Але от є питання, чи дійсно керівник Апарату має отримувати 3 млн, і чи відпрацьовує він ці кошти (це, для розуміння, уся зарплата шести голів комітетів Верховної Ради разом узятих)", – наголошує голова громадської ініціативи Ірина Федорів.

Варто зауважити, що працівники Апарату Верховної Ради захищені і у 2024 році прикінцевими положеннями, і реформа зарплат у держслужбі (70% зарплата і 30% премія) їх не стосується.

"Якщо взяти керівницю секретаріату комітету з питань соцполітики, то вона отримала понад 1,3 млн грн, а в цей час голова комітету – заледве 0,5 млн", – підкреслює Федорів.

На її думку, дисбаланс у парламенті із зарплатами у всьому. І найбільше в цій системі страждають чесні і порядні нардепи, які не мають великих статків, адже й зарплати в антикорупційних органах теж вищі, ніж у народних депутатів.

Нагадаємо, у заступника керівника Апарату Верховної Ради Юрія Ханіка за час війни зарплата виросла у 6,5 раза. У 2023 році, працюючи в Апараті Верховної Ради, Ханік отримував майже $7000 на місяць.

Читайте також